WWFT

Wat is de WWFT?

De WWFT staat voor de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.
Het doel van deze wet is het voorkomen dat illegaal verkregen gelden worden witgewassen. Deze wetgeving tracht ook te voorkomen dat gelden gebruikt worden om terroristische activiteiten te financieren. De huidige versie van deze wet in Nederland is gebaseerd op de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn. Deze wet is op 25 juli 2018 in werking getreden.

 

Finsens Makelaardij vs. WWFT

Finsens Makelaardij bemiddelt voor de klant met betrekking tot de verkoop, verhuur en aankoop van een woning waardoor wij ook onder de WWFT vallen. De belangrijkste verplichtingen voor ons, zijn dat wij een cliëntenonderzoek uit moeten voeren en wij een meldingsplicht hebben. Wij mogen volgens de WWFT niet met een opdracht starten voordat het cliëntenonderzoek is gedaan. Het cliëntenonderzoek houdt kort gezegd in dat wij de identiteit van de klant vaststellen, controleren en vastleggen. Om het cliëntenonderzoek uit te voeren vragen wij een kopie van het legitimatiebewijs.

Kopers en verkopers

Het cliëntenonderzoek geldt niet alleen voor de verkopende partij, maar ook voor de kopende partij. Indien een vermoeden van witwassen of terrorismefinanciering ontstaat, zijn wij verplicht om hiervan melding te maken.

Ongebruikelijke transactie

Finsens Makelaardij dient van een (voorgenomen) ongebruikelijke transactie een melding te maken bij de FIU. Hierbij kunt u onder andere denken aan wanneer een koper bijvoorbeeld een transactie wenst te gaan doen van een bedrag van € 15.000 of meer in contanten. Voor het niet naleven van de WWFT kan een sanctie, een dwangsom of een boete worden opgelegd aan de instelling.

WWFT via ComplyNow

Mocht u meer informatie willen ontvangen over onze verplichtingen als makelaar, dan verwijzen wij u graag naar de website van www.complynow.eu

FUNDA REVIEWS

9,5
Gemiddeld
verkoopcijfer

Goede kennis van de markt. Prima in de onderhandeling. Open een eerlijk. Wekt vertrouwen. Deze makelaar kan ik van harte aanbevelen.

29-05-2020 — Een funda gebruiker

9,5
Gemiddeld
aankoopcijfer

Op zoek naar een nieuw huis? Vraag Finsens Makelaardij om advies!


Het formulier is succesvol verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoe veel is ?