Huizenprijzen Amsterdam blijven stijgen ondanks coronacrisis (Bron: AT5)

Huizenprijzen Amsterdam blijven stijgen ondanks coronacrisis (Bron: AT5)

De stijging van 9 procent is een gemiddelde, er zijn grote verschillen tussen de stadsdelen, zo blijkt uit cijfers van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA). De prijzen in Noord stegen bijvoorbeeld met 18 procent ten opzichte van een jaar eerder. In Nieuw-West was die stijging zelfs bijna 20 procent. De gemiddelde verkoopprijs van woningen in stadsdeel Centrum daalde juist met 7 procent.

Ten opzichte van het vorige kwartaal is de gemiddelde transactieprijs van een woning in de stad wel iets gedaald. Maar dat is te verklaren door de zomervakantie die altijd voor een dip zorgt.

Meer woningen verkocht

Opvallend is dat er steeds meer woningen in de stad te koop aangeboden en verkocht worden. MVA-makelaars verkochten 16 procent meer woningen dan een kwartaal eerder en 18,5 procent meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar.

Volgens Jerry Wijnen van de MVA komt dat onder andere door expats die door de coronacrisis terugkeren naar het land van herkomst. 'Maar de oorzaak kan ook gezocht worden in beleggers die huurwoningen in het hogere segment weer verkopen, mensen die vanwege de coronacrisis ervoor kiezen buiten de stad te gaan wonen en Airbnb woningen die verkocht worden.' 

Nieuwste woningen

Raamstraat 2 -II+III, 1016 XM Amsterdam Raamstraat 2 -II+III, 1016 XM Amsterdam hover
Raamstraat 2 -II+III
1016 XM Amsterdam
€ 2.500 p.m. ex.
Archief
68m² 2 kamers
Rustenburgerstraat 146 A4, 1073 GJ Amsterdam Rustenburgerstraat 146 A4, 1073 GJ Amsterdam hover
Rustenburgerstraat 146 A4
1073 GJ Amsterdam
€ 1.650 p.m. ex.
52m² 3 kamers